Sommerfugle i børnehøjde

Sommerfuglefangst

Man kan godt fange sommerfugle med ketcher, studere dem og slippe dem fri, uden alt for stor risiko for, at de tager skade.

admiral sommerfugl

Netop nu sværmer nældens takvinge, dagpåfugleøje og admiral om sommerfuglebuskene og tidslerne. Det er lærerigt at studere dem og sjovt at fange dem.

sommerfugleketcher til sommerfugle fangst med børn

Hvis man medbringer en ren og gennemsigtig plastpose, kan man godt holde sommerfuglen i posen et par minutter for at studere den på begge sider, inden den slippes løs. Man skal ikke lade den baske med vingerne inde i posen, men klemme forsigtigt, så den ligger stille. Holder man sig til disse meget almindelige arter, mener jeg det er godt givet ud at forstyrre disse sommerfugle kortvarigt til gengæld for den gevinst der er ved, at børn lærer om hvordan vi på lang sigt kan bevare disse fantastiske dyr.

admiral sommerfugl i plastikpose

Det er jo hovedsageligt udryddelse af deres levesteder som er den største trussel sammen med sprøjtning med gift, der mindsker den planteartsrigdom der skal til, for at sommerfuglene kan leve og formere sig.

nældens takvinge i plastikpose

Du kan også få tips om hvordan man lokker sommerfugle med sukker i dette indlæg.

Og i dette indlæg, kan du læse om hvordan man kan tiltrække sommerfugle med krydderurter.

Det er rigtig godt at studere sommerfugle sammen med børnene på solrige dage i denne tid. Når blommer og mirabeller snart ligger på jorden, er der endnu et godt sted at kikke – specielt efter admiralsommerfuglen.

børn i naturen med sommerfugl