Sommer tur i Mopa båd 1.del

Mopa i Limfjorden

Egentlig er det bare en lille tiltrængt ferie for os alle tre. Men det er et godt eksempel på, hvor spændende en verden der ligger lige uden for døren og venter på at blive præsenteret for vores datter.

Her i 1. del pakker vi og kommer af sted; på tur i Limfjorden i Mopa båd.

IMG_1285

Planen vi har lavet for turen lyder sådan: Vi sejler fra en havn i Limfjorden, som passer til vejret på dagen. Vi planlægger at være væk i 2-5 dage, afhængig af hvordan det går (her spiller vejret naturligvis også ind).


Her ud over har vi selvfølgelig kikket på kort, købt proviant og tanket benzin på båden, men vi har ingen detaljeret plan. Det skal dog nævnes, at jeg har sejlet meget i en del af fjorden, så jeg ved hvad vi kan forvente.

Vi pakker om formiddagen og efter Dortheas middagssøvn kører vi til Amtoft Havn. Herfra sejler vi i sidevind og skumsprøjt til en shelterplads syd for Ejerslev Havn på Nordmors, hvor vi camperer for natten.

Dorthea har kun sejlet en enkelt gang før, og det er et år siden. I dagene op til turen har vi leget i båden, mens den stod parkeret i garagen, så hun færdes hjemmevant og nyder turen. Det er en stor succes, helt uden problemer eller bekymringer.

Næste dag leger vi på stranden, slapper af og er på en lille, kort sejltur til Ejerslev Havn, hvor de sælger is. Vandet er stille og det er solskin og varmt, så det gør selvfølgelig det hele ekstra nemt. Som et forsøg foregår Dortheas middagssøvn i båden, som er fortøjet til en badebro. Hun ligger i kassen fra barnevognen og er spændt fast i selen, mens vi sidder på stranden og har båden under opsyn hele tiden. Det går helt fint uden søsyge.

Efter endnu en nat i teltet, sætter vi ud i let fralandsvind den følgende morgen. Kursen er sat mod Livø, 5,40 sømil (cirka 10 kilometer) mod øst. Bølgerne ender med at være større end jeg havde tænkt mig (mindst halvanden meter), men da jeg fra begyndelsen har planlagt ruten så vi har direkte medvind, da bølgerne er på sit højeste inden vi runder nord spidsen af Livø, så er det ikke noget problem. Det er det eneste tidspunkt på hele turen, hvor Dorthea er lidt stille i nogle minutter. Elsemarie klarer sine udfordringer med søsyge i flotteste stil og formår på forunderlig vis at skjule sine genvordigheder, så de ikke smitter.

Da båden er godt forankret et isoleret sted på østkysten, sover Dorthea middagssøvn i båden, mens den ligger i brændingen, som i det tiltagende blæsevejr giver behagelige skumsprøjt og duft af saltvand. Vi rejser telt under et gammelt, kroget egetræ så længe.

Fortsættelse følger…