Skvalderkål boller

Boller med skvalderkål; nemt, sjovt og sundt

Der er stadig masser af skvalderkål at finde i naturen. Herunder finder du en opskrift på skvalderkål boller som de fleste børn er vilde med – specielt når de selv har været af sted på indsamlingstur.

skvalderkaal-til-opskrift-paa-boller

Får I samlet for meget skvalderkål til bollerne er det i øvrigt oplagt at gemme nogle portioner i fryseren til vinterbrug.

Opskrift:

En halv liter lunkent vand blandes med en kop tykmælk.

25 gram gær, lidt salt og 250 gram hakkede skvalderkål blandes i.

Herefter røres mel i med en grydeske indtil dejen slipper skålen. Der spares på melet, men der bruges i nærheden af et kilo.

Efter at dejen har hævet i halvanden time ved stuetemperatur, røres dejen igen med en grydeske. Er dejen for klistret røres lidt mere mel i, hvorefter dejen fordeles i store klatter på bagepapir.

Bollerne hæver en halv time igen inden de bages i 20 minutter ved 225 grader.

De varme boller nydes naturligvis udendørs på et tæppe – måske med grannålesirup efter denne opskrift.