Skovtur med te

Te af grannåle

Medbring tændstikker, vand, en gryde, en kniv, en si og nogle krus – det er alt der behøves, for at lave te i skoven.

glas-med-the-af-grannaale

Pluk en håndfuld friske grannåle.

Lav et bål af grangrene. Tænd eventuelt op med birkebark. Se i øvrigt guiden: Sådan tænder du bål.

Er der sne, smelter du sne til vand – ellers bruges medbragt vand.

Bring vandet i kog.

Hak grannålene i stykker med en kniv (eller klip dem i småstykker med en saks) og hæld dem direkte i det kogende vand.

Lad teen trække et kvarter.

Man kan hælde teen gennem en medbragt si eller et kaffefilter, men det er ikke nødvendigt.

Varm den eventuelt igen – klar til at drikke, måske sødet med lidt sukker.

Drikken er fyldt med A og C vitaminer.

Undlad at plukke grannåle fra juletræsbeplantninger, da de kan være sprøjtet med pesticider.

På billedet herunder ses luksus udgaven, hvor teen laves i medbragt kande med indbygget si. Vandet er her kogt i en Kelly Kettle, som der snart kan læses mere om i et kommende blogindlæg.

Kelly Kettle grannåle te