Revling som grød eller suppe

Sortbær

De kaldes også for sortbær, og de vokser på heder i hele landet. Se herunder hvordan du laver grød eller suppe af bærrene.

Revling-sortbaer-ide-til-aktivitet-for-boern-i-naturen

Almindelig revling, som den lille dværgbusk helt præcist hedder, er vidt udbredt over hele landet, dog med langt de fleste voksesteder i det vestlige Jylland, da den foretrækker sandede heder og klitter.

revling-sortbaer-til-groed-eller-suppe

De sorte bær kan plukkes fra juni til hen på efteråret, men de er bedst i juli, august og september. De smager lidt syrlige. Spises de rå, kan sukker gøre underværker. Man kan sagtens spise dem på en tallerken med mælk og sukker, men de fleste foretrækker dem anvendt til grød eller suppe.

Suppe

Kog et kilo sortbær i en halv liter vand i cirka en halv time. Tilsæt sukker efter behag og kog det med de sidste minutter. Regn med op til 200 gram sukker. Jævn med lidt kartoffelmel, rørt op i vand uden at suppen koger efterfølgende. Server eventuelt med flødeskum, creme fraiche eller yoghurt naturel.

Grød

Et kilo bær kommes i en gryde sammen med en liter vand. En del af sortbærrene kan sagtens skiftes ud med andre bær som mosebølle, hindbær eller brombær. Kog i et kvarter, tilsæt en stang opskåret vanilje og et halvt kilo sukker og lad grøden koge nogle minutter igen. Sluk for varmen og jævn med kartoffelmel, uden at grøden koger igen. Grøden serveres med mælk eller fløde.

revling-opskrift-suppe-og-groed

Endelig kan bærrene anvendes til kryddersnaps, men det er en helt anden historie…