Rav

Sådan finder du rav

Hvis børnene bliver ”bidt” af det bare én gang, er der som regel ingen vej tilbage. Og det gælder også de voksne – så VIL man bare afsted igen.

billede-af-rav-som-inspiration-for-sunde-aktiviteter-for-boern

Netop nu er det årstiden, hvor havet oftest kaster rav af sig. Vejrforholdene skal være rigtige. Ofte er det godt dagen efter at vinden skifter fra pålandsvind til fralandsvind. Det gælder om at finde opskyllet tang og små pinde og så lede under det. Der kan godt være flere kilometer strand uden rav, og så pludselig er der 100 meter, hvor der ligger rigtig meget. Der skal helt specielle strømforhold til, før havet kaster det op på stranden. 

Specielt langs vestkysten kan man være rigtig heldig, men der findes også rav langs fjordene. Nogle særlige steder oversvømmes strandenge. Når vandet så trækker sig tilbage og forholdene er helt rigtige, kan ravet blive ”fanget” og ligge tilbage.

Jeg synes det er vildt fascinerende:

Først voksede et træ i Tertiærtidens nåleskove. Så lå harpiksen i havet i mindst 30 – 50 millioner år, for at blive til rav. Og nu holder du det (som den første) i hånden.