Om at være alene i naturen

Kursus for større børn og voksne

– om at være alene i naturen

Hvornår har du sidst oplevet den totale stilhed uden trafikstøj eller andet menneskeskabt?

I Nationalpark Thy, findes der uberørte klitheder i de vidtstrakte klitplantager; steder, hvor kun få mennesker kommer.

Der findes hemmelige steder, hvor traner og kronhjorte er langt talrigere end mennesker, og hvor kun vindens susen i forblæste bjergfyr høres.

Jeg kender disse steder og jeg vil meget gerne vise dem til dig og dine børn!

Aalvand klithede en tidlig foraarsmorgen
Hanstholm vildtreservat i Nationalpark Thy en tidlig forårsmorgen. Klik på billedet, for at se det meget bedre i stort format.

 

Kurset henvender sig til

Større børn og voksne, som aldrig har prøvet at være alene i naturen – sådan rigtig for alvor. Altså der, hvor der måske ikke er mobilforbindelse. Hvor der med garanti er flere kilometer til de nærmeste mennesker, uden for veje og stier, hvor der måske ikke kommer mennesker hvert år…

På kurset ”Om at være alene i naturen”, får du inspiration til aktiviteter du kan lave alene i naturen. Der er fokus på den ro du kan finde, når du søger ud i naturen – ikke kun i Nationalpark Thy, men også mange andre steder i Danmark.

Måske har du behov for at trække dig tilbage nogle gange om året; med tid til fordybelse, fokus på dig selv og tid til at tænke store tanker? Men hvordan gør man lige det? ”Hvordan finder jeg egnede steder, hvilket udstyr tager jeg med, hvad foretager jeg mig, hvordan kommer jeg i gang?”.

Svarene får du på kurset, eller i hvert fald en masse forslag… Efter kurset vil du være langt bedre rustet til at introducere dine børn for alene tid i naturen.

Hanstholm reservatet  Hjælme i Hansted reservatet  Hanstholm reservatet hjælme og klitter

Hvorfor alene i naturen?

I vores travle, larmende og – for mange mennesker – stressende hverdag, hvor det forventes, at man er online og i beredskab døgnet rundt til at svare inden for få minutter, er der et stigende behov for at kunne slappe helt af og trække vejret. Hjernen har så at sige brug for fred og ro til at restituere. Brug for en pause fra det ”digitaliserede bombardement” den udsættes for i de flestes hverdag.

Rigtig mange med stress eller tegn herpå, har gavn af at opholde sig i naturen. Det er der masser af forskning, som viser. Men for de fleste virker det også som forebyggelse.

Det, at være nogle timer med sig selv i naturen engang imellem, er for mange den bedste måde at lade op og glemme hverdagens stress og jag. Men mange har aldrig prøvet…

På kurset, bliver du introduceret til denne form for mental afslapning, med henblik på senere at gøre noget ved sagen på egen hånd. Alene eller sammen med dine børn.

Formålet med kurset er, at du bliver helt tryg ved at forlade civilisationen så meget som det nu kan lade sig gøre i Danmark. Det er for dig, der kan se dig selv sidde stille på en forblæst klittop ved Vesterhavet og se solen gå ned, eller dig, der kan forestille dig at gå rundt i vidtstrakte skove en hel dag, uden en bestemt rute eller mål.

 

kursus om at være alene i naturen fra børninaturen


Intro kursus: Om at være alene i naturen

Målgruppe: Voksne og/med større børn. Det er for dig, der aldrig har opholdt dig helt alene i øde natur, men har lyst til at prøve. Eller dig der har prøvet, men lige mangler det sidste skridt, for at turde kaste dig rigtigt ud i det. Du er meget velkomne til at tage dine børn med. Det er således ikke for den garvede, som i forvejen er helt tryg ved at opholde sig alene i naturen i lang tid (om end du selvfølgelig er meget velkommen og helt sikkert kan bidrage med meget til de andre deltagere). Målgruppen er mere dem der har lyst til at sidde stille eller gå en tur, end det er ad venture, mountainbike, ekstremsport eller surfing.

Sted: Nationalpark Thy

Antal deltagere: 1 – 6 personer.

Varighed: Fra 3 timer til 3 dage eller mere.

Pris: Fra 495,- (inklusiv moms)/person, afhængig af varighed, indhold og deltagerantal.

Et 3 timers Introkursus for 4 personer koster 1980,- (inklusiv moms) og indeholder følgende:

Forslag til en lang række af aktiviteter du kan lave alene i naturen

Vi bevæger os i naturen, men stopper op undervejs til miniforedrag i den øde natur. Er du alene, kommer jeg med masser af ideer og inspiration. Er vi en gruppe, finder vi ved fælles hjælp frem til en lang liste med aktiviteter, der er velegnede til når du er alene i naturen.

 Hvad skal du altid have med – fokus på sikkerhed

Vi gennemgår udstyr, jeg viser min egen version af ”den lette oppakning” og vi snakker sikkerhed generelt.

 Oplev stilheden

Vi opsøger et af mine hemmelige steder i Nationalpark Thy, hvor der med garanti ikke kommer andre mennesker. Turen afsluttes et sted i naturen, hvor du kan fortsætte alene, nyde stilheden og prøve kræfter med at være alene i naturen.

Turen foregår et sted i Nationalpark Thy, afhængig af årstid og ønsker fra deltagerne. Ovenstående er den korte udgave, der skal ses som en introduktion til emnet.


Har du mod på mere?

Vi laver også kurser for grupper og af længere varighed, tilrettelagt efter deltagernes ønsker.
Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud på indhold og pris.

Der kan indgå emner og aktiviteter på turen som:

  • Overnatning i bivuak
  • Overnatning i shelter
  • Mad fra naturen
  • Madlavning over bål
  • Førstehjælp til dig selv, når du er alene
  • Indretning af en lejrplads/opholdsplads
  • Foredrag om meditation/mindfullnes (en psykolog kommer på besøg hos os i naturen)
  • Overlevelse i naturen (ekstern instruktør, som kommer på besøg hos os i naturen)

Hele kurset foregår i naturen, uanset vejrliget. Der kræves ikke andre forudsætninger, end at du kan gå nogle kilometer i terrænet, langt fra veje og stier. Sværhedsgrad tilpasses deltagernes ønsker. Kurset kan skræddersyes efter dine ønsker.


Yderligere information, forespørgsel og booking:

Henrik Vang Christensen

Mail: henrik@boerninaturen.dk

Mobil: 40 47 84 27

landskab fra aebeloe