Musefangst

Mus i akvarium

Børn er kun bange for mus, hvis voksne fortæller dem, at de skal være bange for mus.

Oftest synes børn det er vildt spændende at have levende mus i et akvarium i nogle timer, mens de studerer dem. Og først skal de jo fange dem – ude i naturen!

Se herunder, hvordan du gør det nemt, næsten gratis og helt uden problemer.

mus i akvarie

Har man mus i garagen eller haveskuret, er en musefælde til levende fangst nemt.

Men sjovere er det at placere en træplade, et stykke stort pap eller noget andet som mus kan gemme sig under, et godt stykke fra huset.

Foder dem et par uger med solsikke eller korn inden fangsten skal foregå.

Man kan placere en fælde, så er det nemt, men man kan også løfte pladen og så fange dem med de bare næver eller sætte en spand over. Det er sjovt!

På denne måde er der i øvrigt også chancer for markmus.

Husk arbejdshandsker, da de godt kan bide lidt.

Pas på ikke at fodre for meget eller for længe, hvis det er i nærheden af beboelse, da det kan tiltrække rotter.

Mus-i-akvarie-kan-vaere-en-sjov-aktivitet-for-boern

Der findes flere arter af mus. De almindeligste er husmus og halsbåndsmus (dog variationer i forhold, hvor man bor). Fanger man spidsmus, bør man slippe dem fri, da de ellers hurtigt vil dø af stress i fangenskab.

Birkemusen er fredet, men fra november til april er den gået i hi, så det behøver man ikke være nervøs for.

Man kan ofte købe gamle akvarier for få penge i genbrugsbutikker eller på nettet. De kan anvendes til rigtig mange andre spændende ting resten af året; biller, haletudser, snegle…

Læg fem centimeter jord i bunden, inden musene slippes løs. Så kan man se hvordan musene graver gange langs glasset. Alternativt kan man anvende store syltetøjskrukker og så kun opbevare musen kort tid, mens børnene studerer den.

husmus i akvarie aktivitet for børn i naturen

Vær opmærksom på hygiejne, men efter min mening ikke mere end hvad fingervask kan klare – ligesom når man har hundespyt på fingrene eller har rørt ved marsvin eller hamster eller kaniner eller katte eller…