Skoven i børneværelset

Naturen ind i huset

Uanset om I bor i en lejlighed på 5. sal, i et parcelhus eller helt ude på landet, så vil børn oftest gerne dekorere deres værelse. Grib denne chance og få børnene med på skovtur, hvor I samler ind til værelset. Der skal graves, saves, kravles i træer og slæbes – det er helt genialt.

Få ideer og se nogle billeder med inspiration.

figur-lavet-af-trae-som-inspiration-til-aktiviteter-for-boern traefigur-af-fugl

lysestage-med-rose-blade lysestage-af-glas-med-agern

traestokke-som-en-aktivitet-for-boern

For mange forældre gælder det om at overvinde frygten for at der slæbes grannåle, jord, edderkopper og biller ind i huset. Det kan stort set altid rengøres bagefter og en bille på gulvet er en oplagt chance til at studere og lære. Med denne holdning er mulighederne mange, men vil man ikke tillade jord på tæppet, så er der stadig masser af forholdsregler, man kan gøre sig, så det stadig kan lade sig gøre at bringe ting med ind.

Herunder er en liste med ideer:

  • Gren hænges på væggen eller i snore fra loftet til at hænge ting på
  • Stumtjener. Et birketræ saves over, så den har samme højde som fra gulv til loft i entreen. Alle grene kappes af 10 centimeter fra stammen. Stammen børstes med en stiv børste, så det meste løse bark er væk. Den kan placeres på et plastik låg, for at skåne gulvtæppet, og den kan skrues i loftet med et vinkelbeslag eller bindes til et vandrør eller gelænderet på en trappe. Den kan også skrues fast på væggen, hvis grenene på den ene side fjernes helt inde ved stammen.
  • Træstammer fra birk, eg, selvdøde elm eller andre der ikke indeholder for meget harpiks, kan saves i skiver til bordskånere. De revner ofte, når de har været i varmen et stykke tid, men så er de tilpas tørre til at medbringe til snobrødsbål i skoven en vinterdag.
  • Trærødder kan ofte antage forunderlige former. Hvis man har øje for det kan der laves alle mulige fabeldyr ved at save dem rigtig ud, indsætte et øje eller male på dem.
  • Tørre grankogler kan let bindes sammen med helt tyndt ståltråd til hjerter eller anden pynt til vinduet (frøene rasler af når de tørrer, men de kan støvsuges, eller de kan samles og sås i et lille bed, så der kommer små grantræer til foråret).
  • Mos og lav kan tørres og derefter sprøjtes med hårlak. Så smuldrer det ikke og kan anvendes i blomsterdekorationer.
  • Kastanjer kan anvendes til tændstikdyr – sikkert en gammel kendt leg for mange.
  • Agern, bog og ”helikoptere” fra ahorntræer kan bindes i sytråd og anvendes til dekorative uroer i vinduet, hængende fra en gren.
  • Agern og kastanjer kan trækkes på snor til en halskæde, eller – måske endnu mere dekorativt – halve sten fra mirabeller og blommer kan anvendes, hvis man har et lille bor.
  • Der kan laves dekorative stokke, som også kan være anvendelige for bedsteforældrene!

Det er bare med at komme af sted og slippe fantasien løs.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på hvor man samler ind. Generelt må man i statsskove klippe grene til eget forbrug, mens det med at save i træerne kræver en tilladelse. Oftest er det dog muligt, når man forklarer formålet.

Rigtig god fornøjelse.