Hyldeblomst pandekager

Pandekager med hyldeblomster

De fleste laver hyldeblomst pandekager ved at anvende hele blomsten. Her kan du se opskriften på både denne traditionelle metode, samt en alternativ, hvordan du anvender selve blomsten i dejen, så det ender med ”almindelige” pandekager – blot med den forskel, at smagen af hyldeblomst er helt eminent.

 

Hyldeblomst-stegt-paa-panden-i-pandekagedej-aktivitet-for-boern-i-naturen

 

Det er blot at gøre som på billedet.

Om det er hele blomsten, eller det er uden de grønne stilke, så er det blot at skylle dem og sørge for de er uden insekter.

De grønne stilke er under alle omstændigheder bitre og bør ikke spises.

Anvendes hele blomsten, så bør pandekagedejen være ekstra tyk.

Pilles stilkene fra, inden resten kommes i dejen, er det blot at røre det i dejen til sidst, inden stegningen.

pandekagedej-med-hyldeblomst