Fugletur

Fugletur med børnene

Én af de mange muligheder for at tage børnene med på fugletur, er de mange fugletårne, der findes fordelt over hele landet.

Specielt i vinterhalvåret, er det ofte et sted, hvor det er nemt at se mange fugle.

Børn på fugletur Vejlerne

Dagens tur foregår i Vejlerne i Nordvestjylland, som er et af landets absolut bedste – og meget børnevenlige – lokaliteter at kikke på vandfugle i vinterhalvåret. Der er udkiks tårne flere steder, og selv uden kikkert er der noget at se. Jeg vil dog anbefale at du medbringer en kikkert, hvis du har adgang til en. Selv 4-årige, kan hurtigt lære at håndtere en kikkert.

hjejler, pibeænder i Vejlerne

Denne flotte dag er det rigtigt efterårsvejr, med vind, regn og rusk. Mindst 2000 hjejler giver flyveopvisning, da en havørn kommer henover. På engene lige uden for udkiks tårnet, er der pibeænder i hundredvis. En hvinand dykker i vandet kun 10 meter ude. Den kommer op igen og igen, og den stjæler barnets opmærksomhed i mindst 10 minutter, mens faderen fortæller om dykandens levevis som hulerugende i træer i det nordlige Skandinavien.

Fugletårn i Vejlerne

Har du ikke det store fuglekendskab, så er der masser af muligheder for hjælp til artsbestemmelse fra diverse fuglebøger, som jeg vil anbefale du medbringer – hvis da ikke du (eller barnet) er online, og kan slå det hele op med det samme.

En isfugl passerer få meter fra vinduet, da vi pakker sammen.

Vejlernes naturreservat

Du kan se mere om Vejlerne her og blandt andet se de mange fugletårnes placering.

Kommer du i det nordvestligste Jylland, er der en anden mulighed for at lære om fugle, som jeg kraftigt vil anbefale. Biologisk Forening for Nordvestjylland holder fuglestudiekreds, hvor du kan tage børn med til blandt andet eksklusioner. Det er en oplagt mulighed for at komme med på tur og lære om fugle – og det er afgjort også for begyndere. Efterårets ture er netop afsluttet, men hold eventuelt øje med offentliggørelsen af forårets ture med Fuglestudiekredsen her, hos Biologisk Forening for Nordvestjylland.