Forlæng børnenes vandsæsson

Waders til børn

I takt med, at vandtemperaturen i søer, åer og fjorde falder her hen over efteråret, så stopper mange forældre med at vælge det våde element som udflugtsmål med deres børn. Det er egentlig en skam, for der er masser af muligheder for aktiviteter på det lave vand – lige indtil isen lukker.

Waders til børn er løsningen.

Der kan eksempelvis fanges krabber og tang (til aftensmaden) eller der kan leges i mudder, vand og sand i strandkanten. Desuden kan legetiden i muddervandpytter og sandkasser garanteret forlænges betydeligt, når barnet ikke er gennemblødt indenfor de første minutter.

Vi har afprøvet et par børnewaders fra sitbag. De har indtil videre holdt en sommer uden at slitage kan ses (men indrømmet; det usædvanligt varme sommervejr har ikke indbudt til mange timers brug endnu).

Støvlerne virker solide, der er god komfort og de går højt op både i for og i bag. De kommende måneder må vise, hvor slidstærke de er.

Selerne over skuldrene virker solide og de falder ikke ned over skuldrene, hvilket ved voksenwaders jeg selv har prøvet kan være et irriterende problem.

Børn og waders er (af hensyn til sikkerheden) naturligvis ikke forenelig med vand over ankelhøjde, uden at der er voksne, som leger med.

Apropos vand, børn og sikkerhed: Skulle du have lyst til at dvæle lidt mere ved emnet, så kan du læse et lille indlæg jeg tidligere har lavet om en oplevelse, der handler om det at se realistisk på tingene og få proportionerne på plads. Det er noget jeg ofte taler om, med voksne der har ansvar for børn, når jeg afholder førstehjælpskurser. Indlægget hedder: Hvordan kan du gøre det?

Vilkår for test

Jeg har tidligere her på siden testet og beskrevet grej i almindelighed, men ikke testet et specifikt produkt. Det er således første gang jeg laver en decideret “anmeldelse”. Jeg har fået et par børnewaders tilsendt vederlagsfrit, så jeg kunne lave dette indlæg, men jeg modtager ikke affiliates eller anden økonomisk godtgørelse fra sitbag.dk.