Familie julefrokost i skoven

Julefrokost ved bålplads i skoven

Flyt familiens julefrokost ud i naturen. Når børn, børnebørn, venner og anden familie er samlet, er det bare med at komme af sted. Tag i skoven og spis juleretterne sammen ved bålet. Læs om nogle ideer og et par opskrifter herunder.

eksempel-paa-en-ret-til-julefrokosten-som-holdes-udendoers

Bålplads med shelter er et oplagt sted. Der findes 700 i Danmark – shelterapp. Er der sne eller koldt, kan der sidde rigtig mange mennesker inde i et shelter. Husk masser af fyrfadslys.

Så længe de voksne anretter den medbragte mad kan de mindste for eksempel hjælpe med at lave bål. Som en lille starter for børnene er her et par ideer:

Appelsiner med sukkerknald i (det er vel jul). Stik hul med en kniv, så der lige netop kan presses en sukkerknald ind. Klem så meget på appelsinen, som det kan lade sig gøre, uden at den revner. De mindste suger saften ud, inden de skiller den ad og spiser kødet.

Popkorn over bålet – altid et hit. Brug gammel si med grydelåg over, bundet fast til en gren.

Brændte mandler, lavet over bål.

Lige dele vand, sukker og mandler.

Det hele på panden i 10 minutter under omrøring over bålet. Når vandet er fordampet, er de brændte mandler klar. Det ser forkert ud i begyndelsen, men bare vent – det er rigtig nok! Hæld klumpen ud på en tallerken til afkøling, hvorefter det er nemt at brække mandlerne fra hinanden.

Medbring maden

Det kan være en god ide – for nemheds skyld – at medbringe de lune retter i en kasse, hvor de er indpakket i avispapir og håndklæder – eller i køletasken, som faktisk også er god til at holde maden varm, hvis der pakkes godt ind.

Leverpostej, rødkål, flutes og pølser er måske mest oplagt at varme over bålet.

Jeg håber I får en rigtig dejlig tur. Prøv det, uanset vejret!