Eksklusiv sejltur på Limfjorden

Dette er muligheden for den kræsne, som vil opleve naturen fra en helt ny vinkel sammen med familien – uden andre deltagere på turen

Turen henvender sig til børnefamilien, der måske kommer langvejs fra og aldrig har set Limfjorden
sæler Ejerslev Roen Limfjorden

Familien er alene sammen om denne intense oplevelse, kun ledsaget af mig som fører af båden. Vi sejler i en lille motorbåd af mærket Mopa Patrol Explorer, hvor man sidder helt tæt sammen, meget tæt på vandet.  Jeg vil på turen fortælle om dyrelivet under og over vandoverfladen, men der vil også være tid til at nyde sceneriet i fred og ro.

sael Limfjordenmopa badning Limfjorden

Der gennemføres kun enkelte af disse eksklusive ture årligt (maj, juni, juli, august).

moler Limfjorden boern i naturen

Program:

09.00

Afgang fra Amtoft Havn (beliggende mellem Thisted og Fjerritslev)

09.15

Ankomst til afsidesliggende bugt, hvor vi ligger for anker, mens vi tilser en krible-krable-fælde fra fjordens bund. Der er ikke hummergaranti, men der er helt sikkert flere arter af krabber og andet godt, som vi studerer på nært hold i medbragt plastikbalje.

10.00

Vi sejler helt tæt på en øde strandeng, hvor vi nyder lyden af de ynglende vadefugle.

10.15

Afgang mod en strand under stejle molerskrænter, hvor vi vil indtage den medbragte frokost, som består af en anretning med smagsprøver fra Nationalpark Thy, fremstillet af slagteren i Vorupør. Der serveres hyldeblomstdrik til børnene og vand/vin/øl fra Thisted Bryghus til de voksne. Desuden kaffe/the, lavet på stedet. Frokosten indtages på stranden, på medbragte tæpper. Er man rigtig heldig kan man finde 55 millioner år gamle fossiler i moleret. Mens frokosten anrettes, er der tid til en lille gåtur for familien til molerskrænterne ved Ejerslev Havn (500 meter), eller børnene kan lege på stranden.

12.00

Vi sejler til en lille, ubeboet holm, hvor vi med garanti vil se sæler. Vi vil ikke komme tæt på holmen, så sælerne går i vandet, men måske kommer sælerne ud til os, når vi ligger stille og nyder synet fra den drivende båd?

12.30

Tilbageturen til Amtoft begyndes.

13.00

Ankomst til Amtoft Havn

sæl Limfjorden børn i naturensæl sejltur Limfjorden børn i naturen

Tiderne er kun vejledende og kan ændre sig markant efter vejr og vind, og ikke mindst ønsker fra deltagerne. Ved østlige vindretninger indtages den medbragte frokost måske i læ i Ejerslev Havn, frem for på stranden nord for.

Der sejles i en Mopa Patrol Explorer, som er CE godkendt og ekstrem sødygtig. Der er plads til 1-2 voksne og 1-2 børn. Minimumsalder tre år. Den samlede vægt af betalende passagerer må ikke overstige 225 kilo.

Du kan eventuelt læse mere om båden her: www.mopapatrol.dk.

Turen gennemføres ikke i dårligt vejr. Du kan se et videoklip her, med hvordan det ser ud, når familien er på tur i Mopa Patrol Explorer. Videoen er fra Horsens Fjord, en dag, hvor vejret er lidt uroligt.

Mopa Patrol Explorer bpern i naturenMopa Patrol Explorer

Der udleveres redningsveste til alle, og der medbringes tæpper til strandturen.

Familien medbringer selv varmt tøj/regntøj, solhat, solcreme (solen er stærk på vandet) og gummistøvler. Kikkert er også en god ide, da sælerne observeres på forholdsvis lang afstand (om end de nogle gange af sig selv kommer helt ind på få meters afstand).

Der er garanti for våde tæer ved landgang på stranden (!), så det er en god ide at medbringe sandaler og håndklæde.

Der tages forbehold for ændringer på grund af vejret. Det afgøres dagen forinden, om turen gennemføres, eller eventuelt må aflyses på grund af vejret.

Pris for turen: 4600,- kr. inklusive moms, frokost og drikkevarer.

Mere information og booking; Henrik på telefon 40478427

sæl Ejerslev Roen boern i naturen eksklusiv sejltur med guide

Sikkerheden er i top. Bådføreren har mange års sejlerfaring. Desuden:

  • Stort lokalkendskab
  • Speedbådscertifikat
  • VHF-certifikat
  • Kystredningskurser
  • Der medbringes reservemotor, VHF, GPS, nødraketter, signalblus, drivanker etc.
  • Der udarbejdes ”Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer” for hver sejlads