Dufteleg og gætteleg

Hvordan dufter hyldeblomster egentlig?

I disse dage er det et rigtig godt tidspunkt til duftelege i naturen. Det er en aktivitet, som giver naturoplevelsen en helt ny dimension.

Duften af hyldeblomst

Hyldeblomst, porse, hvidtjørn og bjergfyr – alle har de det til fælles, at de dufter helt vidunderligt. Afhængig af hvilken smag man har, naturligvis. Men kraftfulde, det er de.

Først er der indsamlingsturen, som børnene naturligvis skal være med til. Her får man første gang mulighed for at snakke om navnene og kendetegnene på de planter man vælger at indsamle.

Næst efter kommer legen, hvor man med lukkede øjne skal gætte sig til – ud fra duften – hvilken én det er.

Bagefter kan man jo sammensætte det hele til en ”duftebuket”, som kan hænges indendørs, hvor man så også lige får en ekstra mulighed for at genopfriske navnene.

hyldeblomst, porse, hvidtjørn og bjergfyr

Når vi nu er ved det med legene, så udviklede ovenstående sig også hurtigt til en gætteleg mere, hvor man skiftes til at finde en ting i naturen, som den anden så skal gætte ved at føle på genstanden. Grankogle, sten, fuglefjer, blad, gren, mælkebøtteblomst, skovsnegl, mos – der er masser at vælge mellem.

Det kan hurtigt blive en lidt længere tur, når man skal hjem fra børnehave eller skole – men får du chancen, så lad opvasken og vasketøjet vente.

Det er NU at hylden blomstrer!