De første er de bedste

Skvalderkål, mælkebøtter og brændenælder

Netop nu myldrer de frem.

Skvalderkål-mælkebøtter-og-brændenælder-som-salat

Skvalderkaal-som-salatmaelkeboette-som-salat

De to første er fortrinlige som tilbehør i salater eller ovenpå pizzaer, foruden alle de andre retter man lige kommer i tanke om…

Skvalderkål kan for eksempel hakkes og blandes i bolledejen, røres i farsen til frikadellerne eller kommes i tærter. Eller hvad med flødestuvet skvalderkål i stedet for spinat?

braendenaelder-som-salat

De første brænde nælder er også lige til gryden. De er ikke velegnede at spise uden tilberedning, men koges de et par minutter, holder de op med at brænde. Brændenælder er fine som tilbehør i masser af retter; eksempelvis tærter, wokretter, omeletter, frikadeller og i brød. Den klassiske brændenældesuppe, måske tilberedt over bål, er heller ikke at foragte. Brændenælderne indeholder i øvrigt masser af C-vitamin, kalium og jern.

Børnene kan være med hele vejen fra indsamling i naturen til at skylle og hakke blade, bage og spise – måske udendørs i den første forårs sol.