Barn – fald til ro

Sov ude

Oplever du problemer i din familie med, at børnene nogen gange har svært ved at falde i søvn eller har svært ved at falde til ro efter en hektisk dag?

De der dage, hvor intet hjælper; situationen, hvor barnet er ”overtræt” og ikke kan falde til ro.

Hvis du ikke har afprøvet metoden, som er beskrevet herunder, så vil jeg anbefale dig at prøve. Uanset om dit barn har svært ved at falde til ro eller ej.

Opskriften kommer her: Det er naturen, der er medicinen. Det er lyden af fuglestemmer, vinden der suser i træerne eller regnen, der falder tæt. Men frem for alt er det måske sceneskiftet fra de vante rammer, der virker. Det, at barnet pludselig er i et andet miljø, hvor det at putte sig ind til mor eller far bliver endnu mere oplagt, end det er i hverdagen.

For de mindre børn, for hvem det måske er første gang, er det en sanseoplevelse af dimensioner. Kulden uden for soveposen, mørket, lommelygten, lydene, duftene… Det hele er pludselig meget anderledes end børneværelset.

Ideen kan måske ”sælges”, så det er noget attraktivt. Noget særligt, som man kun gør når der rigtigt skal hygges igennem. Måske er det forbundet med nogle særlige godnathistorier eller en særlig oplæsningsbog i pandelampens skær.

Alt dette ved de fleste forældre garanteret allerede – selvfølgelig virker det sådan, tænker mange måske. Mange gange er det sikkert blot det at få sig taget i nakken og GØRE det, som holder én tilbage.

Om det er et telt på græsplænen, et shelter i baghaven eller det er legehuset, der benyttes som ”soveskur” med madrasser på gulvet, det er mindre vigtigt. Blot det er funktionelt og nemt at indrette, så det ikke er noget du skal bruge tid på, når det skal bruges. Det skal helst være klar hele tiden. Klar så du blot kan tage soveposen under den ene arm og barnet på den anden og så gå til ro.

Vi er så heldige at have en stor naturgrund med masser af muligheder. Én ting er at falde i søvn med barnet, men bonussen oveni er den fantastiske søvn man får ved at sove i den friske luft. Og den mentale velvære ved at vågne udhvilet til naturens egne lyde og begynde dagen her engang i mellem – ude af rutine og vante omgivelser.

Tips:

  • Det er nemt og billigt, at hænge et myggenet op i shelter eller legehus, så det er fastmonteret hele sommeren – lige til at kravle ind under.
  • Mørklægningsgardiner kan være en god ide i sommerhalvåret.
  • En gammeldags varmedunk er et rigtig godt lokkemiddel i de kolde måneder.
  • Har du et gammelt, kasseret og utæt telt, kan det sagtens bruges en sommer inden det ryger ud, hvis det får fast plads under nogle træer i haven, hvor der er spændt en presenning ud over, så regnen aldrig rammer teltet.

Jeg ved, at mange bor et sted hvor det ikke er ”bare lige”. Men for dig, som har muligheden, så håber jeg at du får lyst til at prøve en overnatning derude.

Sov rigtig godt!

mini shelter til børn