Bål mad i regnvejr

Grød over bål

Efteråret står for døren, og hermed også sandsynlighed for mere ustadigt vejr med regn og blæst. Men det skal ikke forhindre udelivet sammen med børnene.

brombaer og boern i naturen

Denne lille fortælling foregår en ganske almindelig onsdag efter arbejdsdag og børnehave. Familien har godt nok bålplads i haven, men havde det ikke været tilfældet, ville en lille kort transporttur til et egnet sted også kunne være flettet ind.

Det begynder med en gryde med 9 deciliter vand og 150 gram grødblanding af mærket ”Den glade maves grød”. Det bliver sat i blød inden barnet hentes i børnehaven – aftensmaden er klaret, nu er der kun det sjove tilbage.

oekologisk groed over baal

Denne septemberdag er det brombær, der tiltænkes som tilbehør, men det kunne også have været mosebøllebær, blåbær, revling, hindbær, pærer, ristede kastanjer eller andet, som efteråret kunne tænkes at byde på. Havtorn måske (selvom de godt kan være lidt bitre).

Gåturen og plukningen af brombær i regnvejr går fint, mest fordi de skal smages med det samme, men også fordi solen alligevel overrasker med at bryde igennem.

brombaer

Bålet kan sagtens laves i regnvejr – specielt hvis brændet er klargjort på forhånd en sommerdag og ligger et tørt sted og venter på at blive anvendt en regnfuld efterårs dag.

Hvis det er arrangeret som på billedet, så kan et ganske lille bål faktisk godt holdes i gang i læ under gryden, hvis bare man har tørt brænde at supplere med.

baal i regnvejr

En rest flødeskum fra køleskabet sammen med lidt ahornsirup og et æble skåret i tern fuldender retten, som nu kan indtages i det fri, i læ for regnen under et stort træ eller en lille presenning, spændt ud mellem træerne.

groed over baal med aebler og brombaer

Selvom efterårsmåneden er begyndt, er der på ingen måde grund til at udelivet med børnene i naturen skal gå i stå.