I skoven med æbler

Æbler på bål

”Kom, vi tager i skoven og smider de sidste æbler på bålet”.

Denne bemærkning søndag morgen pirrer nysgerrigheden hos de fleste børn.

aeble-til-at-tilberede-paa-baal-sammen-med-boern

Placer jer ved bålet, på skovens bålplads, når I har fået godt gang i det medbragte brænde.

Skræl æblerne, skær dem i halve og fjern kærnehuset.

Smelt lidt medbragt smør – eventuelt på et stykke sølvpapir, der ligger i meget små gløder, som rages ud af ilden. Ellers brug smør fra et bæger med skruelåg, som har været i inderlommen siden I tog hjemmefra.

Dyp æblerne i smørret, hvorefter de rulles i sukker og stødt kanel, som er blandet og fyldt på stor plastikdåse hjemmefra, halvt af hver.

Klap de to halve æbler sammen og pak dem i sølvpapir, så lukningen vender op. Et helt æble per person.

Bag æblerne i bålets gløder i cirka 10 minutter.

Som tilbehør kan anvendes vaniljecreme, flødeskum, cremefraiche, syltetøj eller…