Kan du huske din barndom?

Motivation til at komme på tur med børn i naturen

Jeg er sikker på, at alle på et eller andet tidspunkt selv har haft store naturoplevelser; måske næsten dagligt, eller måske blot engang for længe siden. Uanset hvad, mener jeg det kan bruges som motivation til at komme af sted igen.

motivation-til-at-komme-paa-tur-med-boern-i-naturen

Hvis du tænker tilbage på din egen barndom, kan du garanteret komme i tanke om en god oplevelse du havde i naturen? En oplevelse med mor eller far ved stranden en sommerdag? Eller en tur i skoven? Den første gang du sov i telt, en speciel fisketur – eller måske en sommerferie oplevelse i udlandet, hvor I opholdt jer i naturen?

Jeg ved, fra rigtig mange samtaler, at for mange mennesker, så stammer nogle af barndommens bedste minder fra oplevelser i naturen.

Tænk sig at kunne give sine børn sådanne minder, helt gratis! Oplevelser man kan få i fællesskab i den danske natur. Det synes jeg er meget motiverende at tænke på.

Jeg ved dog, at min barndom har været usædvanlig på den måde at de muligheder, som jeg er blevet præsenteret for i naturen, har været langt ud over gennemsnittet. Ingen tvivl om det.

Jeg ved også hvor meget det betyder for mig i dag, at have dette fristed – naturen – til refleksion, afslapning og genopbygning af energi og motivation.

Jeg vil ønske, at mange flere børn må få lov til at få disse muligheder.

Foråret står for døren. Krokus blomstrer lige nu – som på billedet – og rigtig meget andet står på spring. Lad os prioritere at komme afsted.